TianDe a AKNÉ

27.01.2013 14:01

 

Liečba AKNÉ S TIANDE

Akné je ochorenie, ktoré môže mať nežiadúci vplyv na psychiku človeka a spoločensky ho znevýhodňuje.

Čo je to akné?

Akné vzniká ako následok zvýšené funkcie mazových žliaz a abnormálneho rohovatenia okolo vlasových folikulov. Vytvára sa rohovinná zátka v ústí folikulov, ktorá mechanicky obmedzuje vylučovanie nadmerne produkovaného mazu. Maz sa hromadí a spôsobuje rozšírenie folikulov. Tlak mazu vyvoláva v okolí mazovej žľazy zápalovú reakciu, súčasne dochádza k biochemickým zmenám v zadržiavaní mazu a rozmnoženiu baktérií, ktoré sú v malom množstve v koži bežne prítomné. To vedie k zápalovej reakcii v okolí folikulov a mazových žliaz a rôzne ťažkým klinickým obrazom akné.
Liečba akné je zložitá a vždy musí byť komplexná. Na vzniku akné sa podieľa mnoho faktorov, ako je hormonálna dysbalancia, zvýšená vnímavosť kože voči hormonálnym zmenám (v puberte, v tehotenstve a pod), vrodené dispozície k zvýšenej produkcii kožného mazu, ale aj psychika, životný štýl, osobná hygiena, životné a pracovné prostredia, užívanie niektorých liekov či kozmetiky a zloženie stravy.
Pri liečbe akné býva často využívané viac postupov a typov liečby, ako je napríklad aplikácia antibiotík či u žien hormonálna antikoncepcia, chemický peeling, kryalizace pomocou tekutého dusíka, chirurgické ošetrenie veľkých zápalových ložísk a pod
V tianDe používame sadu na liečbu akné, ktorá sa vyrovná antibiotickej liečbe, ale s tým rozdielom, že u nás lieči úplne čisté prírodné zložky.
 
TianDe, akné